Van eHiring naar FlexForceMonkey

van ehiring naar flexforcemonkey

headerlogo

Toen ik in september 2015 begon aan het avontuur wat toen nog eHiring heette werd er van mij verwacht dat ik o.a. een ontwerp maakte voor die applicatie. Omdat eHiring een product in development was van AGAIN by LAKRAN ben ik dichtbij het design van het bedrijf zelf gebleven. Dat resulteerde in veel groen en grijs en een logo in hetzelfde lettertype.

Na verloop van tijd vond ik het design toch iets minder worden. Het was nogal druk en het nam op sommige stukken ook veel onnodige ruimte in, bijvoorbeeld de menubalk. Toen bekend werd dat we voor de definitieve lancering gingen overstappen naar een nieuwe naam met een geheel nieuwe branding zag ik dat als een nieuwe start. FlexForceMonkey is veel meer een op zichzelf staand product, waardoor ik qua design alle kanten op kon.

flexforcemonkey

Ik ben begonnen met het logo. De eerste vraag hierin was natuurlijk: komt er een aap voor in het logo? We hebben uiteindelijk gekozen om dit niet te doen, maar wel een aap te gebruiken als een soort mascotte. Die we naast het logo kunnen gebruiken.

Dan het kiezen van een kleurenpallet. Mijn eerste ingeving hierin was in de richting van groen/blauw. En na het spelen met verschillende tinten hebben we een kleurenpallet kunnen kiezen. Dit kleurenpallet is ook gebruikt in deze website.

Naast dat het er een beetje leuk uitziet is de User Experience ook erg belangrijk. Je wilt dat de gebruikers alles makkelijk kunnen vinden en dat het vooral voor zichzelf spreekt hoe alles werkt. Je wilt het de gebruiker zo makkelijk mogelijk maken en dat heb ik tijdens het ontwerpen en opzetten van het nieuwe design ook steeds in mijn achterhoofd gehouden.

Het nieuwe design is, naar mijn mening, een stuk frisser en prettiger om naar te kijken. Want naast dat een business applicatie goed werkt, vind ik dat hij er ook goed uit moeten zien en vooral ook logisch in elkaar moet zitten. En ik denk dat dat zeker gelukt is.

Wilt u zelf het resultaat zien? U kunt bij ons een demo aanvragen, of kom naar ons launch-event 7 december in Arnhem.

Wendy Dimmendaal – Lead UX design en development

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*