De kracht van CAO Logica in combinatie met FFM

math

Begin dit jaar ben ik begonnen bij Again en hiermee aan de uitdaging FlexForceMonkey, toentertijd nog onder de noemer eHiring. Een van de (misschien wel grootste) uitdagingen voor mij was het bouwen van CAO logica.  Hoe ga je nu van een CAO, wat één grote bak met afhankelijkheden is, naar een werkbare tool waar mee gerekend kan worden? Uiteindelijk hebben wij hiervoor een module op FFM gebouwd, de CAO Condition Engine.

caoengine

 

 

 

Deze engine werkt twee kanten op. Aan een kant is het vertalen van een basistarief naar verschillende inkooptarieven belangrijk . Dit is van grote waarde wanneer een controller de factuur van een uitzendbureau wil toetsen aan de originele order. Vroeger kocht men bijvoorbeeld alleen een basis tarief in, wanneer er dan een factuur binnenkwam met overuren was deze vertaalslag al een grote uitdaging.

Aan de andere kant kan dezelfde CAO logica worden gebruikt om een tijdschrijfformulier te vertalen naar een factuur. Onder andere normale uren, overuren, dagelijkse toeslagen zoals een reiskostenvergoeding, stand-by diensten, etc. worden allemaal uit één tijdschrijfformulier gehaald en netjes uitgesplitst op een (voorstel) factuur gezet.

Was dit het? Nee natuurlijk niet! De kracht van dit alles samen is dat de order en de factuur, door het gebruik van dezelfde logica, altijd aan elkaar gelijk zijn. Dit is een van onze exercities om onze belofte, foutloos factureren in de uitzendmarkt, mogelijk te maken…Nieuwsgierig? Neem contact met ons op (nieuwsgierig@again.nl) of kijk verder op deze website (www.flexforcemonkey.com).

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*