Het proces van een logo: hoe zijn we tot die van FlexForceMonkey gekomen?

Het proces van een logo, zoals onze FlexForceMonkey, uitgelegd. Voor een merk dat “monkey” in zijn naam heeft is het natuurlijk erg voor de hand liggend om een aap in het logo te verwerken. Dat hebben wij juist niet gedaan. Bij ons is de aap meer een mascotte die we op verschillende manieren inzetten en naast het logo bestaat.

Het begin

In het begin van het proces waren we er nog niet zo over uit of we de aap in het logo gingen verwerken of niet. Destijds heb ik een hele reeks logo’s gemaakt om te kijken wat werkte.

 

De start van het FlexForceMonkey proces

 

Na het uitwerken van deze logo’s kwamen we tot de conclusie dat het toch een stuk eenvoudiger moet: gewoon FlexForceMonkey in een goed lettertype. Welk lettertype vonden we echter het beste passen bij FlexForceMonkey?

 

Verschillende logo's van FlexForceMonkey
Zoals je kunt zien kozen we voor een redelijk simpel, schreefloos lettertype, met ronde vormen. Ik wilde het namelijk wat speelser houden en dat ging niet samen. Ieder lettertype heeft weer een ander effect op mensen, het haalt een bepaalde emotie naar boven. Hier schuilt dan ook een hele psychologie achter. De infographic door Weemss beschrijft welke psychologische associaties een type font heeft.

De mascotte

Nu het logo stond wilden we graag een aap als mascotte Het was een uitdaging om te bepalen hoe levensecht we de aap wilde maken.  Werkt het beter wanneer hij heel realistisch is of toch wat meer cartoonachtig? Ik begon weer met schetsen en het daarna digitaal uitwerken van wat schetsen.

Verschillende versies van de FlexForceMonkey mascotte

Het eindresultaat

Uiteindelijk hebben we de aap linksboven verder uitgewerkt tot de aap die we nu hebben. Inmiddels is hij al in een aantal speelse varianten opgedoken:

Resultaat van de FlexForceMonkey mascotte

 

Naast het logo en onze aap heb ik ook het kleurenpallet ontwikkeld. Deze bestaat vooral uit blauw, aangevuld met grijs, wit en zwart. Voor de kleuren heb ik ook gekeken naar de psychologie erachter. Er is namelijk veel onderzoek gedaan naar kleuren en het effect dat het heeft op ons. Blauw wordt door veel bedrijven gebruikt en dat is niet voor niks. Deze kleur straalt vertrouwen en kracht uit. Dit is iets wat bedrijven willen uitstralen, zo ook wij (bron). Dit heb ik ook gebruikt in het verdere design proces van FlexForceMonkey.

Het proces van een logo kan zeker lang duren, maar het is zeker een heel leuk en leerzaam proces!

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*