Integratieplatform voor uitzendkrachten, een heel proces om te laten onstaan

Het is alweer drie jaar geleden dat we een belangrijk besef hadden. De opmars van Cloud diensten in onze markt zou het oude levermodel dat we hadden ontwikkeld volledig om zeep helpen. Een add-on VMS-module voor SAP, on-premise dus niet echt de toekomst, moest worden verbouwd. De kennis hergebruiken, maar anders inzetten. Toen begon een mooie zoektocht die eindigde in ons integratieplatform voor uitzendkrachten. Een zoektocht die we, met de eerste maanden productie draaien en de eerste succesvolle minor releases achter ons, nu toch echt steeds meer af kunnen noemen.

Maar hoe begon het dan?

We hebben veel gestreept in wat we ooit allemaal dachten te gaan maken. Uiteindelijk blijkt schrappen toch echt de kunst, want daaruit is onze meest unieke toegevoegde waarde boven komen drijven. FlexForceMonkey. Ons integratieplatform voor uitzendkrachten kan een beetje toveren. Het is in staat om productgerichte inkoopprocessen (P2P, Purchase to Pay) zorgeloos te laten functioneren in de inhuurwereld. Vooral de combinatie tussen inkoop en CAO gereguleerde levering van arbeid laten wij werken: inkoop van uitzendkrachten en payrolling dus. Het was best een uitdaging om onze klankbordgroep te overtuigen hoe wij in staat dachten te zijn een plat systeem te kunnen koppelen aan een dynamisch prijsmodel. Een systeem dat denkt in prijzen en staffels koppelen aan een dienst dat op ieder moment van de week een andere waarde krijgt. Dat is echter wel gelukt!

Het is nu, bewezen in de praktijk(!), volledig mogelijk om je inkoop van uitzendkrachten te ondersteunen met een supplier collaboration platform (of supplier netwerk, of integratiedienst zo je wilt). Deze maakt de vertaling tussen jouw inkoopproces en het uitzendproces van je leverancier. Daarbij wordt ook nog eens de waardering van inkooporders en tijd binnen jouw systeem geregeld. Alles gebaseerd op de CAO die van toepassing is, zonder maatwerk…

Klinkt te gek voor woorden he? Moet je nagaan hoe fantastisch de rit was die wij als collega’s hebben gemaakt om dit voor elkaar te boksen.

Maar ja, eerst zien dan geloven! Dat begrijpen wij natuurlijk maar al te goed. Dus bekijk eens een filmpje van FlexForceMonkey, of vraag een demo aan.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*