Opdrachtgevers en hun systemen voor werving van tijdelijk personeel

midoffice
Opdrachtgevers die mensen zoeken voor een tijdelijke inzet zoeken deze kandidaten met verschillende soorten software. Of dit nu uitzendkrachten, interim managers of freelance designers zijn, bijna alle werving wordt tegenwoordig ook voor tijdelijk personeel door systemen geregeld. Voor het gemak laten we hier even de sociale media zoals Facebook en LinkedIn buiten beschouwing. We kijken dus even intern, naar de systemen die helpen het interne proces van werving te beheren. Wat hierbij opvalt is de tweedeling in systemen. Enerzijds zien we wortels in HR, daarnaast staan systemen die voortkomen uit de inkoopwereld.

Werving van tijdelijk personeel met recruitment systemen

Bij werving van tijdelijk personeel met ‘echte’ recruitment systemen draait het om de human resource kant van het proces. De mens, de klik met de opdracht, de match met de afdeling, de link met het bedrijf, al die zaken zijn belangrijker dan een te dwingende administratieve structuur. Wat er qua structuur vooral toe doet is een goede workflow. Deze controleert of een vacature wel extern belegd mag worden, of de inhurende manager wel budget heeft, etcetera.

Werving van tijdelijk personeel met inkoop systemen

Tegenover de HR-gedreven aanpak staat de meer structuur- en controle gedreven nuance van inkoop. Deze is duidelijk merkbaar in de werving van tijdelijk personeel met inkoop systemen. Deze strekken zich breed uit in de markt van inkoopsoftware. Aan de ene kant vinden we sourcing-applicaties die de afgelopen jaren allemaal naast het tender-proces van materialen ook een module hebben om tijdelijk personeel te vinden. Aan het andere uiteinde van het spectrum staat de operations-gerichte purchase to pay software die aan de voorkant van haar proces zover zijn gegaan om ook de werving van inhuurkrachten aan te bieden.

Zoek je meer info over inkoopprocessen van opdrachtgevers?

Download ons ebook
Het is de missie van Flexjungle (uit naam van FlexForceMonkey natuurlijk) om aanbieders en afnemers van flex te informeren over de raakvlakken en afhankelijkheden van elkaars processen. Het is voor ons onmogelijk om een volledig en objectief overzicht te beheren van alle recruitment systemen die bestaan. Gelukkig zijn er diverse sites en adviesorganen waar je wel terecht kunt voor een breed overzicht. Zoals bijvoorbeeld hier of hier. Wil je meer weten over het integreren van zulke applicaties en processen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, dan kun je het beste hier kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *