Optimaliseer jouw inhuurproces met een digital supply chain twin

digital supply chain twin

Heb je in jouw functie te maken met inhuur? Dan herken je vast dat het inhuurproces veel stakeholders kent, die hun eigen taak hebben in de flexschil en hier hun eigen systemen voor gebruiken. Het gevolg is dat inhuurfacturen in allerlei formats worden uitgewisseld en de tarieven van de inkoopopdracht en factuur verschillen door CAO-regels. Er is bovendien nog veel handmatig werk nodig door de verschillende softwaresystemen, waardoor menselijke fouten eerder de regel dan de uitzondering zijn.

Kortom: er is niet één waarheid voor alle stakeholders, er is veel handmatig werk en veel communicatie nodig om problemen op te lossen. Als dit jouw dagelijkse situatie is, dan ben je niet de enige. Inhuur staat in de top 3 van de meeste procesuitval. Er is dan ook een grote drang naar digitalisering en standaardisatie van het end-to-endproces. In de praktijk blijkt het echter een moeilijk speelveld om te optimaliseren.

Een digital supply chain twin kan de oplossing zijn. Wil jij de inhuurprocessen optimaliseren en nauwkeuriger maken? Lees dan snel verder hoe een twin jou kan helpen.

Wat is een digital supply chain twin?

Een digital supply chain twin bestaat uit twee onderdelen: een digital twin en de supply chain. Met de supply chain bedoelen we in dit geval het end-to-endproces binnen de inhuur.

Een digital twin is een digitale kopie van de werkelijkheid. Grote kans dat je er zelf al een hebt in de vorm van LinkedIn. Op een LinkedInprofiel staat informatie, zoals jouw studie, werkervaring en interessante bijdragen. Het is een foutloze kopie van jou. Voor een digital supply chain twin willen we natuurlijk geen volmaakte versie, maar de werkelijkheid.

Een digital supply chain twin is een kopie van de supply chain. Het verzamelt (realtime) data van verschillende partijen, waardoor het een accurate weergave van de werkelijkheid is. Een twin geeft op die manier inzichten in het inhuurproces. Het kan je helpen strategische beslissingen te nemen, processen te automatiseren en vermindert communicatie over facturen en fouten, omdat iedereen naar dezelfde informatie kijkt.

Wat kan je met een digital supply chain twin?

Een digital supply chain twin kan je voor verschillende doeleinden inzetten binnen de inhuur. Een aantal voorbeelden:

  1. Digitaal testen en aanpassen van inhuurgegevens en inhuurprocessen zonder dat je de echte processen verstoort. Je kan zo zien waar mogelijke fouten zitten en welke effecten bepaalde keuzes hebben.
  2. Uren en inhuurfacturen worden automatisch omgezet in het juiste format voor jouw software en er vindt automatische CAO-ontrafeling plaats.
  3. Facturen worden automatisch gecontroleerd op basis van afspraken en zo direct in het systeem gezet.
  4. Met een twin is het ook mogelijk om onverwachte gebeurtenissen te voorspellen. Het kan daarnaast verder kijken: wat is de uitkomst van zo’n gebeurtenis? Dit kan je inzichten geven in hoe je jouw processen het beste in kan delen.

Oplossing top 3

Welke functies je wilt benutten met een twin hangt af van het doel waarvoor je het gebruikt. Het verzamelt allerlei data en kan helpen in het standaardiseren en automatiseren van informatie, zowel voor het uitzendbureau als voor het bedrijf.

De informatie die een twin toont, kan inzichten bieden in wat voor fouten zorgt en hoe je dit kan voorkomen. Door veranderingen en optimalisaties te simuleren kom je erachter hoe je processen succesvol kan verbeteren. Zo voorkom je procesuitval en procesfouten binnen de inhuur.

Ga jij voor een digital supply chain twin?

Ben jij benieuwd wat een digital supply chain twin voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *