62% van uitzendbranche nog onvoldoende geautomatiseerd

digitalisering uitzendbranche

Digitalisering slingert door ieder proces. Zowel privé als op het werk worden processen steeds verder geautomatiseerd. Je zou denken dat de uitzendbranche dit ook merkt, maar dat valt tegen. Uit een onderzoek van Flexmarkt in samenwerking met RecruitNow, naar de digitalisering binnen de uitzendbranche, blijkt dat 62 procent van de respondenten vindt dat hun werkprocessen onvoldoende geautomatiseerd zijn.

Hoewel de meeste respondenten (79%) tevreden zijn over de applicaties waar zij mee werken, denkt ruim driekwart wel dat door betere integratie van de tools tijdsbesparing mogelijk is. Volgens de onderzoekers erg relevant, aangezien tweederde van de uitzend- en detacheringsorganisaties met meerdere applicaties werkt. Het overkloppen van data van de ene naar de andere applicatie komt nog altijd bij 61% van de flexbedrijven voor.

Innovatie oorzaak van handmatig werk

Volgens Doede van Haperen, oprichter van FlexForceMonkey, kan het gebrek aan integratie van applicaties liggen aan de toepassing van innovatie in de flexbranche. Innovatie heeft veel voordelen, maar zorgt met regelmaat voor meerdere losse oplossingen die eisen stellen aan de software van de klant, die dit niet ondersteunt en het consumeren van data bemoeilijkt.

Daar staan flexbedrijven tegenover die met een breed end-to-end-systeem werken. Dit levert ook procesdruk op data op. Er zijn namelijk eisen aan inkomende en uitgaande data. Waar het misgaat is dat vaak wordt gedacht: dat lost ‘de ander’ wel op. Dit zorgt voor onnodig handmatig werk in de keten.

Toverwoord: samenwerking

Het toverwoord dat zorgt voor betere integratie en minder handmatig werk is: samenwerking. Volgens FlexForceMonkey is de volgende stap in de volwassenheid van de uit- en inleenketens de transformatie van proces-push modellen naar data-pull modellen. In plaats van de hele wereld vertellen wat er móet op basis van één stapje in het proces, vorm je de keten om naar data die beschikbaar is voor alle partijen. De data wordt verzameld uit alle databronnen van de ketenpartners en vormen een gezamenlijke waarheid. Dat maakt automatisering mogelijk.

Bespaar tijd en verhoog flexibiliteit met integratie van tools

FlexForceMonkey is gespecialiseerd in het verbeteren van inhuurprocessen door jouw bestaande systemen intern en in de hele keten te laten samenwerken. Dit doen we via een veelvoud aan koppelstandaarden en -technieken, waaronder de koppelstandaard SETU. Wij bieden een 3-weg-match platform dat onder meer zorgt voor de cao-ontrafeling, e-factureren én koppelt met het purchase-to-pay systeem van je klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *