Urenregistratie en CAO-ontrafeling hoeft geen tijd te kosten

CAO ontrafeling

Het is weer zover: je krijgt de uren doorgestuurd van je klanten. Downloads uit een tijdsregistratiesysteem, die je niet direct in kunt laden in jouw systeem, omdat er geen CAO-ontrafeling is toegepast. Bij de ontrafeling van een CAO in relatie tot de uren kijk je naar normale uren, weekend-uren, overuren, uren tijdens feestdagen, ziekte-uren, et cetera. Al deze uren hebben weer andere gevolgen in de verloning en de facturatie. En dat moet jij zien te ontleden.

Je zit met je handen in het haar. Dit kost veel kostbaar handmatig werk en heeft misschien wel een late betaling als gevolg. Of misschien heb jij je erbij neergelegd dat dit nu eenmaal de manier van werken is. Maar het kan ook makkelijker.

Automatiseren van CAO-ontrafeling

Flex-uren verloon je volgens een CAO. Van elk gewerkt uur bepaal jij of dit een normaal-, een toeslag- of een overwerkuur is. Dit noemen we ontrafelen. Handmatig ontrafelen is tijdsintensief en foutgevoelig, daarom hebben we dit binnen FlexForceMonkey geautomatiseerd. Automatisch ontrafelen is snel en geeft de geruststelling dat de CAO goed wordt toegepast.

De CAO-ontrafelaar

FlexForceMonkey heeft een CAO-ontrafelaar in de kern van de software zitten. Het mooie van deze platform-oplossing is dat inlener en uitzender samen de regels accepteren en dat meerdere marktpartijen gebruik kunnen maken van dezelfde conditie-set. Daarmee kweek je een robuuste waarheid die timesheet na timesheet blijft bestaan.

Zo werkt automatische CAO-ontrafeling

Uren komen als klokuren bij FlexForceMonkey binnen en worden automatisch datum voor datum uit elkaar getrokken. Hiervoor hebben we een grote ontrafelmachine die een hele CAO kan bevatten. Condities die we in kunnen stellen, zijn onder meer:

  • Tijdstippen die ‘standaard’ zijn
  • Tijdstippen en diensten met een toeslag
  • Toeslag op weekenddagen
  • Toeslag op feestdagen
  • De dagen die feestdagen zijn volgens de CAO
  • Wanneer een uur als een overuur geldt
  • Vaste vergoedingen
  • Regels met betrekking tot pauzes

De ontrafelmachine ziet de regels en signaleert het óók wanneer meerdere regels op een uur van toepassing zijn. Bijvoorbeeld het 41e uur van de week, die op een zaterdag wordt gewerkt, waarbij een pauze is genomen én waar reiskosten en een gevarentoeslag op van toepassing zijn. Dan zoekt ons algoritme automatisch de hele machine met regels door. De ene regel geldt namelijk zwaarder dan een andere.

Kortom: de originele informatie met kloktijden wordt stap voor stap afgepeld, tot er een gekwalificeerde timesheet overblijft. Op basis van de tarieven wordt dit omgezet tot een gewaardeerde timesheet. Op basis van de gekwalificeerde data kun je verlonen en op basis van de gewaardeerde data kun je factureren of facturen controleren. En dat allemaal zonder handmatig ontrafel-werk.

Tijdsbesparing door automatisering

De CAO-ontrafelaar zorgt ervoor dat je al snel minuten per urenbriefje bespaart. Stel je eens voor hoeveel urenbriefjes jij per week verwerkt en dat dit voortaan allemaal vrijwel automatisch gaat en je minder fouten maakt?

Meerwaarde voor jou

Benieuwd wat het automatisch ontrafelen van de CAO voor jou kan betekenen? Wij sparren graag met je over de opties en de meerwaarde voor jouw organisatie. Neem hier contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *