Wat zijn midoffice systemen in de flexbranche?

Binnen de flexbranche zijn midoffice systemen die software applicaties die de link vormen tussen ‘de winkel’ aan de voorkant van het bedrijf en de financiële processen aan de achterkant.

Midoffice fungeert als digitale olie tussen front- en backoffice oplossingen

Flexkrachten aan de knoppen

Waar frontoffice systemen vooral bedoeld zijn om de flexkracht te enthousiasmeren, zal diezelfde flexkracht via de midoffice zelf raakvlakken met de complexiteit van de business gaan ervaren. Hier gaat de uitzendkracht of professional zelf aan de knoppen om bijvoorbeeld een contract te evalueren of uren te registreren. Hier ligt een uitdaging om gebruiksgemak en enorme procescomplexiteit met elkaar in lijn te brengen.

Opdrachtgevers en midoffice systemen

Veel midoffice systemen bieden ook een uitgebreide workflow om data langs diverse werkprocessen te leiden tot een goed administratief eindresultaat. In deze workflow zal de opdrachtgever vaak een rol hebben in dezelfde (deel-)processen als de flexkracht. Zeker uren beoordelen in een wekelijks of maandelijks ritme zal hiervan onderdeel uitmaken.

Zijn midoffice systemen nodig bij klantkoppelingen?

Dit is natuurlijk wat zwart/wit gesteld want je kunt hier enkel afhankelijk van je overige systeemlandschap antwoord op geven. De belangrijkste rollen van een midoffice systeem zijn uren invoeren, contracten beheren en workflows managen. Wanneer je uren vanuit een klantsysteem krijgt doorgestuurd (zoals bijvoorbeeld een Purchase to Pay proces of een Vendor Management Systeem) zullen die uren meestal al een goedgekeurde status hebben en dus zo ineens je backoffice in mogen. Afhankelijk van onderbrengen van je overige functies zal een midoffice dan wel of niet nodig blijken.

Contact

Interesse in FlexForceMonkey? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Ben je een gebruiker op ons platform en heb je een supportvraag? Vul dan het formulier in via ons platform. Deze kun je vinden door in het menu rechtsboven op support te klikken.

FlexForceMonkey B.V. is toegewijd aan het beschermen en respecteren van je privacy, en we zullen je persoonlijke informatie alleen gebruiken om je account te beheren en om de producten en diensten te leveren waar je ons om hebt gevraagd. Van tijd tot tijd willen wij contact met je opnemen over onze producten en diensten, en andere inhoud die je interessant zou kunnen vinden. Als je ermee instemt dat wij contact met je opnemen, vink dan hieronder aan hoe je wilt dat wij contact met je opnemen:

Om je van de gevraagde inhoud te voorzien, moeten wij je persoonlijke gegevens opslaan en verwerken. Vink het onderstaande selectievakje aan als je ons toestemming geeft je persoonlijke gegevens voor dit doel op te slaan.

Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je af te melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.