Wat zijn midoffice systemen?

Binnen de flexbranche zijn midoffice systemen die software applicaties die de link vormen tussen ‘de winkel’ aan de voorkant van het bedrijf en de financiële processen aan de achterkant.

Flexkrachten aan de knoppen

Waar frontoffice systemen vooral bedoeld zijn om de flexkracht te enthousiasmeren, zal diezelfde flexkracht via de midoffice zelf raakvlakken met de complexiteit van de business gaan ervaren. Hier gaat de uitzendkracht of professional zelf aan de knoppen om bijvoorbeeld een contract te evalueren of uren te registreren. Hier ligt een uitdaging om gebruiksgemak en enorme procescomplexiteit met elkaar in lijn te brengen.

Opdrachtgevers en midoffice systemen

Veel midoffice systemen bieden ook een uitgebreide workflow om data langs diverse werkprocessen te leiden tot een goed administratief eindresultaat. In deze workflow zal de opdrachtgever vaak een rol hebben in dezelfde (deel-)processen als de flexkracht. Zeker uren beoordelen in een wekelijks of maandelijks ritme zal hiervan onderdeel uitmaken.

Zijn midoffice systemen nodig bij klantkoppelingen?

Dit is natuurlijk wat zwart/wit gesteld want je kunt hier enkel afhankelijk van je overige systeemlandschap antwoord op geven. De belangrijkste rollen van een midoffice systeem zijn uren invoeren, contracten beheren en workflows managen. Wanneer je uren vanuit een klantsysteem krijgt doorgestuurd (zoals bijvoorbeeld een Purchase to Pay proces of een Vendor Management Systeem) zullen die uren meestal al een goedgekeurde status hebben en dus zo ineens je backoffice in mogen. Afhankelijk van onderbrengen van je overige functies zal een midoffice dan wel of niet nodig blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.