Business value leveren in plaats van software

Een mooi streven natuurlijk, “value leveren”, maar voor je het weet wordt het enkel een marketingkreet. Waar zit dat verschil dan echt tussen business value leveren ‘as a service’ in plaats van software leveren ‘as a service’? Dat begint en eindigt met de missie die we zelf op ons nemen. Het is namelijk niet zo dat wij vijf jaar geleden dachten “goh, dat inhuur-werkgebied binnen inkoop, dat is leuk om geld te verdienen, laten we daar eens op gaan focussen”. Nee natuurlijk niet, we begonnen ons binnen dat wat we doen gewoon steeds meer te ergeren aan het feit dat er geen effectieve oplossingen bestonden om de grootste problemen te tackelen. Tot aan het punt dat we dachten “dan doen we het zelf wel”.

Toen begon een lange reis van experimenteren. Probeersels met template-gedreven implementaties op bestaande software, add-ons, business consultancy, etcetera. Totdat we hier aankwamen bij een geheel eigen software platform. Maar waar ging het al die tijd om? “Die factuur moet rollen!”. De vraag naar de reden achter die blokkerende inhuur-factuur bleef ons bezighouden in de zoektocht naar oplossingen. De mensen achter FlexForceMonkey zien de aap dan ook niet als software, maar als krachtige werker die ons helpt met het helpen van onze klanten. Het is geen software die je koopt en er vervolgens maar mee moet doen wat je wilt. Een abonnement op FlexForceMonkey is een samenwerking met ons aangaan in het foutloos maken van jouw inkomende of uitgaande factuurstroom rondom uitzendkrachten. En daar wordt het verschil gemaakt tussen business value leveren in plaats van software.

Het concept staat nu. De knoppen om aan te draaien zitten er op. De scenario’s voor P2P, VMS, HCM en ERP systemen zijn ingebouwd. De SETU koppelingen werken. De user-portals voor handmatig beheer zijn beschikbaar. De blokkendoos is dus klaar. Nu moeten we er samen een mooie toren mee gaan bouwen zodat jullie business value ontstaat.

En waarom ik het dan toch steeds heb over business value, en niet gewoon in onze moerstaal spreek van waarde? Tsja, het blijft toch altijd ook een beetje marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *