Wat zijn frontoffice systemen?

midoffice
Binnen de uitzendwereld zijn frontoffice systemen die systemen die nodig zijn om ‘de winkel’ draaiende te houden. Natuurlijk heeft lang niet elk uitzendbureau nog echte fysieke winkels, maar er is natuurlijk wel een plek waar je als flexbedrijf met de markt samensmelt. Het maakt niet uit of dit nu een echte winkel is of een online proces.

Flexkrachten vinden en binden

Een belangrijke rol van de frontoffice is het vinden en binden van flexkrachten. Het zoeken in de markt naar goede profielen, of dat nu traditionelere processen zijn of volledig geïntegreerd met LinkedIn en Facebook, vormt hierbij de basis. Dit proces eindigt in registreren van een profiel in een soort kaartenbak systeem. Bij sommige bedrijven blijft het daarbij en doorzoeken ze die kaartenbak als ze iemand nodig hebben met bepaalde skills. Daar staat tegenover dat we een groeiend aantal professionaliserende wervingsbureau’s zien die dit doorontwikkelen tot een actief platform waar je dagelijks via sociale technieken meegenomen wordt in de beleving van het bedrijf en haar klanten.

Contact met opdrachtgevers

Natuurlijk moet je in de winkel ook de vraag beantwoorden, dus een tweede informatiestroom die door je frontoffice systemen loopt is “opdrachtgevers”. Je kunt hier denken aan CRM systemen zoals bijna iedereen die wel kent om regulier contact te onderhouden, maar dit gaat in steeds meer gevallen ook verder. Bij meer en meer uitzendbureau’s zie je dat opdrachtgevers toegang krijgen tot een soort self-service proces van selectie. Uiteindelijk lopen die frontoffice processen, wanneer een match gemaakt is tussen klant en flexkracht, vanzelf over in administratieve stappen zoals contracten, planningen en uren. Hiervoor gebruikt het uitzendbureau dan meestal haar midoffice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *