Wat zijn backoffice systemen?

midoffice
Binnen een uitzendbureau wordt met de term backoffice systemen feitelijk de financiële administratie bedoeld. Deze verzamelbak bevat alle ondersteunende processen en werkzaamheden die nodig zijn om de dagelijkse werkelijkheid om te zetten in een sluitende administratie.

Backoffice systemen hebben een directe link met betalingen

Waar het in de backoffice voornamelijk om draait is het verwerken van data tot betalingen. Die betalingen zijn zowel uitgaand, richting de uitzendkracht, als ingaand, vanuit de opdrachtgever. Gewerkte uren, uurloon, tarieven en cao’s zijn hier de belangrijkste data elementen.

Gewerkte uren

Veel flex leveranciers beschouwen de software voor het registreren van gewerkte uren als midoffice applicatie. Zodra die uren zijn verwerkt en vastgesteld komen ze terecht in de juiste backoffice systemen. Dit is de basis om inkomende betalingen op te toetsen en uitgaande betalingen op samen te stellen.

Collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s)

Als je gewerkte uren om wilt zetten in de juiste afrekening, moet je per gewerkt uur kunnen berekenen wat deze waard is. De cao geeft hiervoor een belangrijke basis. Deze bepaald of een specifiek uur als standaard, toeslag of overwerk moet worden geboekt en tegen welk percentage deze moet worden afgerekend.

Uurloon en tarief

Het laatste element om alle berekeningen uit te kunnen voeren zit in het uurloon voor de uitzendkracht en in het tarief voor de opdrachtgever. Wanneer je deze vermenigvuldigd met de waardering zoals die vanuit de cao wordt bestuurd krijg je de juiste betalingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *