De kunst van systeemintegratie in de flex-wereld

Zojuist een leuk telefoongesprek gehad. Een business analist die zeker snapte wat ze aan het doen was maar er in de praktijk moeilijk uit kwam om het SAP-systeem waar ze aan werkte te koppelen aan het uitzendproces. En dan nog internationaal ook! We kwamen al sparrend via balanceren op een koord uit op de kunst van systeemintegratie. Tsja, wat is kunst. Het deed me even glimlachen in herinnering aan de vastgeplakte banaan van Maurizio Cattelan. Kunst is een breed begrip en vaardigheid en kunst liggen dicht bij elkaar.

Wat geldt als kunst bij systeemintegratie in flex?

“Wanneer data niet enkel getransporteerd moet worden, maar ook vertaald wordt en dan eigenlijk nog steeds niet in het datamodel van de communicatiepartner past”. Dat soort processen toch laten stromen door goed functionerende systeemintegratie is een enorme uitdaging.

Wil je meer info en tips over samenwerken in flex ontvangen? Wordt dan onderdeel van onze collaborative flex experience

Join now
En is ‘kunst’ niet juist de uitdaging om iets neer te zetten dat anderen nog niet hebben gedaan? Iets wat enerzijds kritisch aan de poort van standaard gedachten rammelt maar anderzijds ook een glimlach opwekt? Iets creëren waar anderen dat (nog) niet zagen? Al die definities kloppen wel met FlexForceMonkey. Wij lossen het dataprobleem in de flex-keten op andere manieren op dan tot nu toe gebruikelijk was. We zijn kritisch op het automatisme om alles maar maatwerk op te lossen en de problemen af te schuiven, stroomopwaarts in de keten. Maar meest nog zien we ook regelmatig een glimlach waar wij iets op gelost krijgen wat eerder niet lukte. Om nu te zeggen dat wij kunst maken vindt ik wat ver gaan. Maar toch blijft het af en toe leuk om te beseffen dat wij echt iets anders oplossen dan anderen.

Meer weten over die kunst van integratie in de flexmarkt?

Neem gerust eens contact op voor meer informatie over de manieren hoe wij uitwisseling mogelijk maken van HR-gegevens en opdrachtdata, hoe wij uren koppelen en facturen verzenden. Of kijk eens rond in onze product-pagina. Een ding is zeker, op dit soort momenten ben ik onwijs trots op ons platform. FlexForceMonkey verstaat de kunst namelijk prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.