Use-case een Leveranciersportaal voor inhuur

De situatie: je wilt wel maar is het niet te complex om één leveranciersportaal voor inhuur op te zetten?

Geen ondenkbare situatie voor een wat groter bedrijf dat vaak mensen inhuurt: je hebt een breed platform aan proces-ondersteunende softwaresystemen ontwikkeld rondom het inhuurproces. Eén leveranciersportaal voor alles wat inhuur heet is dan lastig op te zetten. Je moet de kandidaat bijvoorbeeld zelf vastleggen in een HR-systeem; je moet inkoopopdrachten (Purchase Order of PO) uitsturen; uren moeten verantwoord worden en dat alles moet bij elkaar komen in facturen die het liefste handsfree doorlopen na een 3-weg match. Je wilt dat proces dan ook best wel open gooien voor je leveranciers om aan mee te werken, dat scheelt namelijk heel veel invoerwerk en doordat zij op sommige data meer gespecialiseerde kijk hebben scheelt dat ook invoerfouten. Maar hoe ga je er nu voor zorgen dat je uren-leveranciers bij al die systemen kunnen en er een beetje logisch proces aan de buitenkant ontstaat?

Hoe ziet een online supplier-collaboration proces via een leveranciersportaal voor inhuur er dan uit?

In een ideale situatie laat je de leverancier die data onderhouden waar zij meer verstand van hebben dan jij en andersom. Je proces en techniek zou er als vanzelf voor moeten zorgen dat dit op de juiste manier wordt uitgewisseld met elkaar.
  • Je leverancier voert persoonsgegevens in het proces op
  • In geval van cao’s en andere complexe verrekenregels wil je ook graag dat je leverancier de tarieven in de plaatsing / order onderhoudt
  • De purchase order gegevens moeten van jouw hand als opdrachtgever komen
  • De uren laat je idealiter rechtstreeks door de inleenkracht verantwoorden of trek je kant-en-klaar uit een kloksysteem of planningssysteem
  • De factuur is een gevolg van een goed gecontroleerd proces van samenwerking. Wie die aanlevert in het proces (via self-billing of vanuit de leverancier uitgegeven) maakt nu niet zoveel meer uit

Hoe zet je FlexForceMonkey in als leveranciersportaal om dit hele proces collaborative te maken?

FlexForceMonkey heeft diverse eigenschappen die het platform geschikt maken als leveranciersportaal voor een collaborative experience:
  1. FlexForceMonkey koppelt van nature eenvoudig aan diverse systemen
  2. De flow van FlexForceMonkey kan worden ingezet als procesmanagement systeem
  3. Het platform heeft een kant-en-klare portal voor alle procesfunctionaliteit aan de leverancierskant
Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld onderstaande opzet:
FlexForceMonkey ingericht als leveranciersportal bij meerdere inhuursystemen.
De richting van diverse pijlen is hierbij in te stellen, afhankelijk van de mogelijkheden die de systemen van jou als opdrachtgever hebben en welke rol je jouw leveranciers graag in het data onderhoud wilt geven.

Meer informatie?

Vond je dit interessant? Neem eens een kijkje op onze inspiratie-pagina voor meer productinformatie rondom FlexForceMonkey. Of neem eens contact op voor een verdere kennismaking en een demo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.