Grote focus op AVG in de inhuursector

AVG inhuur

In de inhuursector krijg je in grote mate te maken met de AVG-regelgeving. Het geldt voor persoonsgegevens van medewerkers, (potentiële) klanten, maar ook sollicitanten. Als je de regels niet nakomt, kunnen de boetes fors zijn.

Sinds 25 mei 2019 controleert de toezichthouder gericht en steekproefsgewijs op de naleving van de wet. Opdrachtgevers stellen daardoor steeds strengere eisen aan hun interne en externe leveranciers op het gebied van bescherming van persoonsgegevens en privacy. Jouw organisatie waarschijnlijk ook. Vooral voor externe inhuur is het belangrijk om de privacy goed in te richten en voldoende maatregelen te treffen. Er worden namelijk over het algemeen veel gegevens met elkaar gedeeld in dit proces.

AVG in het DNA

Daar zijn we ons bewust van en daarom zit de AVG bij FlexForceMonkey in het DNA. Wij verwerken persoonsgegevens van jouw inhuurkrachten en dat moet uiterst zorgvuldig gebeuren. We letten er daarom op dat we minimale input vragen. Als we de gegevens niet écht nodig hebben, dan willen we het liever niet ontvangen. Om dit te bewaken, wijzen we klanten actief op de AVG-wetgeving, om te voorkomen dat er toch teveel gedeeld wordt.

Privacy-first

Dit uitgangspunt sijpelt door heel ons proces. Van privacy by design tot privacy by default. Dit houdt letterlijk in dat we gegevensbescherming als uitgangspunt hebben genomen van het ontwerp van de software. In een vroeg stadium van onze samenwerking dwingen we zorgvuldige omgang met persoonsgegevens af. Ook bij doorontwikkeling denken we ‘privacy-first’ en gebruiken we privacy-verhogende maatregelen.

Veiligheid van het systeem

Wat doen we concreet? Onze grootste focus gaat naar de veiligheid van het systeem en de communicatie van data. We zorgen dat de verbinding altijd verloopt via een SSL-verbinding. Welke methode er precies gekozen wordt, stemmen we af op de wensen en de software van de klant. Uiteindelijk gaat alle communicatie en data naar ons via onze beveiligde server en authenticatiesysteem. Aan web-portaal gebruikers stellen we de eisen aan de veiligheid van het wachtwoord en maken we gebruik van 2-factor authenticatie. Zo wordt alle data optimaal beschermd.

Veiligheidsstandaarden

Een aantal veiligheidsstandaarden die we gebruiken voor klanten:

  • Client/server certificaat authenticatie
  • Basic authentication
  • API-sleutel
  • Filter op IP-adres
  • OAuth 2.0
  • 2-factor authenticatie

Om 100% zeker te zijn van de veiligheid van ons systeem, laten we met regelmaat een externe partij los op de software. Door middel van pentesten wordt de software gecontroleerd op de meest voorkomende beveiligingsissues volgens de OWASP. Door continue testen en verbeteringen is een lek vrijwel onmogelijk.

Je gegevens zijn veilig bij FlexForceMonkey

Zo doen we er alles aan om aan de AVG te voldoen en onze klanten daarbij te ondersteunen. Bij inhuur wordt er nu eenmaal met veel persoonsgegevens geschoven, maar op deze manier blijft de privacy geborgd. In FlexForceMonkey vind je een veilige partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *