Bij FlexForceMonkey geloven wij sterk in de kracht van een transparante flexmarkt door samenwerken in data. Wanneer alle business partners in de keten van het flexible worforce samenwerken ontstaat er iets moois denk wij. Niet dat wij momenteel denken dat veel partijen bewust anderen in het duister laten tasten, maar feit is dat het in de praktijk wel vaak zo blijkt te zijn.
Hieronder kun je onze 3 hoofdredenen nalezen waar in onze ogen alle business partners in flex zich bewust van zouden moeten zijn. Op die manier staat iedereen meer open voor samenwerking en inzage in elkaars data.
1. Meer transparantie in flex geeft minder kosten aan issues op data en facturen
Wanneer afnemer, leverancier, opdrachtgever en flexkracht in één online proces verbonden zijn, kan data automatisch worden hergebruikt in plaats van overgetypt. Het behoeft geen betoog dat dit vele issues in de dagelijkse praktijk op kan lossen tussen zakenpartners. Een voorbeeld: wanneer iedereen in het proces naar dezelfde data kijkt qua opdracht/contract, kan iedereen samenwerken richting een passende timesheet. Iedere logische end-to-end procesopzet zal dan als vanzelf zorgen dat de factuur soepel door het proces stroomt.
2. Meer transparantie in flex stimuleert de juiste energie vanuit de juiste emoties (zeker bij de flexkracht)
Vanaf het moment dat een administratie vast begint te lopen wordt iedereen erbij betrokken die er ook maar iets van kan weten. En iedereen betekent ook echt iedereen, zoals bijvoorbeeld de flexkracht zelf. Dit kan in kleine dingen zitten zoals een toegangspoort die ineens dicht blijft zitten of een PC die niet meer aan logt op het netwerk. Laten we hier vaststellen dat het vooral de bedoeling is dat zij/hij zich focust op het leveren van haar beste prestaties en niet op het managen van jouw gedoe, toch? Dus wanneer je negatieve emoties wilt voorkomen, is het zaak iedereen pro-actief te betrekken in het dagelijkse proces in plaats van reactief als de druk al oploopt.
En nog los van die flexkracht, samenwerken maakt vrolijk. Dat is een menselijke emotie van ons als sociale dieren. Dus wanneer we business partners de kans geven om bij te dragen in een soepel proces dat beide verder helpt, voedt dat ook nog eens een positieve emotie rondom jou als partij en je merk dat daaraan verbonden is. (Alhoewel we hierbij natuurlijk wel de veronderstelling inbakken dat jullie als partij überhaupt professioneel en goed werk leveren????). Organisaties die enkel met zichzelf bezig zijn; bedrijven die niets delen; afdelingen die in e-business processen stappen met een mindset uit de jaren 1990 om de kaarten tegen de borst te houden; die triggeren allemaal negatieve emoties in de keten. “Als je niets deelt, zal je dus wel iets te verbergen hebben”. Wellicht een zeer beperkte menselijke emotie, maar wel één die anno nu serieus genomen moet worden!
3. Meer transparantie in flex verbeterd de kwaliteit van commerciële discussies
Wanneer je in het huidige digitaliseringstijdperk een lange-termijn relatie wilt opbouwen met business partners is het zaak snel voorbij de financieel gedreven commercials te komen. Natuurlijk is basale performance een sleutelfactor in ieder contractueel duel, daar moet je op blijven focussen. Maar kijken naar één gezamenlijke dataset met je partner zorgt dat je direct in de volgende versnelling komt. En dat is al helemaal waar als je samen de verantwoordelijkheid draagt voor hoe en waarom die set tot stand komt. Onmisbaar wanneer je in purpose-driven discussies wilt komen met je klant of leverancier.
Are you ready to join the collaborative flex experience?
Dus wanneer jij zeker weet dat je wilt werken aan een duurzaam succesvolle flex business, of je nu corporate opdrachtgever of MKB leverancier bent in het spel, je focus moet op samenwerking liggen in het digitaliseringsproces. Dit stelt je business partner beter in staat om zichzelf in lijn te brengen met jouw dagelijkse behoeften en operatie, uiteindelijk verandert daarmee voor jullie beiden het perspectief en de hele ervaring.