Uren van flexwerkers factureren: kies je voor self billing of e-invoicing?

Self billing

Urenfacturatie van flexibele medewerkers kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Zeker als je samenwerkt met meerdere leveranciers. Self billing maakt jouw urenfacturatie makkelijk en foutloos, mits het systeem van de leverancier aansluit op de processen van jouw organisatie.

Waar self billing voor jou een uitkomst biedt, zit een leverancier hier wellicht helemaal niet op te wachten. Sommige leveranciers werken liever met een e-invoice. Zo komen we bij de vraag: hoe kom je de wensen van verschillende leveranciers tegemoet en zorg je tegelijkertijd voor een geoptimaliseerde urenfacturatie van flexwerkers?

Is self billing dé oplossing?

Met self billing (ook wel reversed billing) maak je als opdrachtgever een geautomatiseerde factuur van de gewerkte uren. Vervolgens wordt deze automatisch gecontroleerd en uitbetaald. Je factureert dus in feite aan jezelf.

Dit idee is ontstaan, omdat een opdrachtgever beter op de hoogte is van afwijkende posten zoals avondtoeslagen of bonusconstructies. Zo wordt een factuur sneller opgemaakt en eerder uitbetaald. Hiervoor is het belangrijk dat het proces voor het vastleggen van uren bij de opdrachtgever strak is geregeld. Niet alleen om fouten op de factuur te voorkomen, maar ook omdat de leverancier uiteindelijk verantwoordelijk is voor een correcte factuur. Een leverancier moet daarom wel instemmen met de overgang naar self billing.

Self billing of e-invoicing?

Self billing kan enorm veel tijd besparen als het urenproces goed gestroomlijnd is en er duidelijke afspraken zijn gemaakt met uitzendbureaus of andere leveranciers. Het komt voor dat self billing niet past bij de wensen van een leverancier, omdat hun backoffice automatisch e-invoices (ook wel e-facturen) verstuurt. We zien daardoor vaak gebeuren dat niet alle leveranciers akkoord gaan met het nieuwe proces.

Jouw proces optimaliseren én leveranciers vrijheid geven

Als opdrachtgever wil je een positieve relatie onderhouden met verschillende leveranciers en tegelijkertijd je urenfacturatieproces optimaliseren. Als de tevredenheid van leveranciers betekent dat je hiervoor met meerdere systemen moet werken om zo self billing of e-invoicing mogelijk te maken, missen we het initiële doel: optimalisatie.

Om jouw proces te optimaliseren met self billing en leveranciers de optie te geven om e-invoices te versturen heb je slimme koppelingen nodig. Je behoudt je eigen systemen, maar voegt alleen een slimme automatiseringslaag toe. Hiervoor biedt het platform FlexForceMonkey de ideale oplossing. Bekijk onderstaande video om te ontdekken wat wij kunnen betekenen in jouw facturatieproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *