Wat is de CO2-impact van jouw flexschil?

Co2 flexschil

Het bedrijfsleven wordt steeds duurzamer. Elektrische auto’s, groene energie, scheiden van afval, circulariteit, noem het maar op. Maar hoe zit het met de verduurzaming van de flexschil?

De Nederlandse markt kent inmiddels bijna 2.000.000 flexibel werkende uitzendkrachten, ZZP-ers, consultants en interimmers. De wereldwijde gig-markt wordt geschat op 40% van de beroepsbevolking die regelmatig via tijdelijke opdrachten geld verdient. Het is een groep mensen die flexibel is én vaak verder reist dan vaste medewerkers. Met flinke CO2-impact tot gevolg.

Duurzaamheidsdoelstellingen van jouw organisatie
Mogelijk heeft jouw organisatie ook duurzaamheidsdoelstellingen, om bij te dragen aan de afspraken in het Klimaatakkoord. Je kunt invloed uitoefenen in de bedrijfsvoering, de huisvesting én via personeel. In dit laatste geval gaat het vooral om duurzame mobiliteit. Misschien dat je eigen medewerkers met het OV reizen of in een Tesla rijden, maar geldt dit ook voor je flexschil?

Heb je enig idee wat de CO2-impact van jouw flexschil is?

Regeldruk reiskostenvergoeding versimpeld

FlexForceMonkey verzorgt iedere dag weer de uitwisseling van data tussen bedrijven rondom het inhuren van flexkrachten. Hiervoor integreren we p2p-systemen, facturatiesuites, hrm-platformen en backoffice-systemen bij zowel opdrachtgever als leverancier. In dit kader zien we ook dat de markt steeds meer regeldruk ervaart rondom fiscaalvriendelijke reiskostenvergoeding en het meten van werkgerelateerde CO2-uitstoot door arbeid.

App met werkelijke reisimpact

Om deze regeldruk te verlichten voor onze klanten én om duurzaamheid te bevorderen, zijn wij een samenwerking aangegaan met Fynch Mobility. Met deze app kunnen we waarheidsgetrouw de feitelijke reisimpact van iedere flexkracht meten en zowel de financiële kant als de CO2-impact ervan verwerken zoals jij wenst.

Totaaloplossing flex reisbewegingen

Door ons partnership met Fynch bieden wij een totaaloplossing voor meting van werkelijke reisbewegingen door flexkrachten. Dit biedt input voor de afrekening hiervan tussen opdrachtgever en uitzendbureau én is tegelijkertijd een rapportage voor zowel reiskosten als CO2-footprint. Allemaal zoals je van ons gewend bent: hyper efficiënt en natuurlijk volgens de AVG normen.

Benieuwd hoe dit werkt? Lees het hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *