Collaborative Flex Experience: goede samenwerking tussen de inhuur-eilanden

inhuur samenwerking

Hoe ziet de inhuur-wereld binnen jouw bedrijf eruit? Is het één land en één beleid? Of is er toch sprake van meerdere eilanden met ieder hun eigen regels en systemen? Is er een goede infrastructuur tussen de eilanden of dopt iedereen zijn eigen boontjes?

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent voor veel mensen en bedrijven dat er geëvalueerd wordt, ook als het gaat om inhuur-personeel. Hoe ging het afgelopen jaar? Waar liepen we op vast? Kunnen we de samenwerking in 2022 verbeteren?

Verbeter je infrastructuur

Bij veel organisaties zou het verbeteren van de infrastructuur tussen de afdelings-eilanden een goede start zijn. HR-processen, inhurend lijnmanagement, inkoop-richtlijnen en financiële verwerking zijn vaak amper verbonden met elkaar. Dit zorgt voor gebrekkige inhuur van tijdelijke arbeid en weinig mogelijkheden tot optimalisatie.

Supply chain management voor inhuur

Je kent misschien wel de principes van Supply Chain Management. Dit kijkt naar de beste manier om inkoop, logistiek en operations met elkaar te verbinden, met als doel de eindklant optimaal te bedienen. Deze visie hanteren wij ook, maar dan met net andere afdelingen.

  • Logistics = HRM
    Dit is de instroom van tijdelijke krachten. Je optimaliseert de verkrijgbaarheid van voldoende kwalitatieve kandidaten voor de organisatie.
  • Operations = inhurende lijn
    Dit kan natuurlijk ook operations zijn, maar ook een stafafdeling of support-organisatie. Hier breng je de behoefte aan mensen in beeld.
  • Inkoop = gewoon inkoop
    Deze rol blijft ook in het inhuurproces verantwoordelijk voor het beheersen van de total cost of hiring.

The Collaborative Flex Experience

Je zult zien dat wanneer je al deze rollen duidelijk in beeld brengt in een intern end-to-end proces, dat je kunt beginnen aan een samenwerking. Zowel intern als naar buiten toe. Dit noemen we ‘The Collaborative Flex Experience’. Je optimaliseert de inhuurprocessen door samen te werken.

Wil je meer weten over ons totaalbeeld van Supply Chain Management in Flex?

Download de factsheet

Koppel de systemen voor betere samenwerking

De ‘makkelijkste’ manier om samen te werken, is door systemen met elkaar te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan zowel je P2P-systeem, HR-systeem en het systeem van het uitzendbureau.  Zo beschik je altijd over de meest actuele gegevens en kijken alle partijen naar dezelfde data. Bovendien matchen inhuurfacturen vrijwel altijd en kunnen geautomatiseerd de boeken in. Dit zou weleens de snelweg kunnen zijn naar meer efficiëntie in 2022.

Werk samen met FlexForceMonkey

Wij kunnen je helpen met het realiseren van deze koppelingen. Dit doen we met een tussenportaal dat de data van een systeem vertaalt naar de format die nodig is in het ander systeem. Facturen komen bijvoorbeeld binnen en worden volautomatisch gecontroleerd aan de hand van het contract, de wet en de cao. Het resultaat is meer controle, meer efficiëntie, zuivere factuurcontrole en minder lekkage.

FlexForceMonkey is gespecialiseerd in het verbeteren van inhuurprocessen door de bestaande inkoop- en hr-systemen in de hele supply chain te laten samenwerken via een veelvoud aan koppelstandaarden en -technieken. Wij bieden 100% controle bij een automatische factuurmatching van 97,8%. Oftewel: de flex infrastructuur tussen de eilanden in jouw organisatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *