Midoffice software voor uitzendbureaus: klantkoppeling

Midoffice

Als groeiend uitzendbureau ben je natuurlijk meteen enthousiast wanneer een (grote) klant zaken wil doen. Alleen bij het bespreken van de details kom je erachter dat deze klant een specifiek systeem voor urenregistratie gebruikt en hier niet zomaar vanaf kan wijken. Gaat dit een bottleneck zijn voor de samenwerking?

Een goede midoffice biedt de uitkomst. Hiermee kan je zonder uitzonderingen en extra werk met nieuwe klanten samenwerken.

 

In een eerdere blog deelden wij het belang van een goede midoffice voor uitzendbureaus. Een belangrijk onderdeel hiervan is de klantkoppeling. In deze blog zoomen wij in op het koppelen van klanten aan jouw systemen en hoe je daardoor moeiteloos uren en contracten uitwisselt.

Waarom is een midoffice nodig?

Een midoffice is de software tussen front- en backoffice processen. Als uitzendbureau heb je in je werkzaamheden niet alleen te maken met jouw eigen processen, maar ook met die van klanten. Dat laatste maakt het ingewikkeld. Tijdens een gezonde samenwerking moeten er namelijk regelmatig uren en contracten worden uitgewisseld, en iedere klant heeft daar eigen systemen voor. Het liefst wil je iedere klant dezelfde efficiëntie bieden, maar dat wordt hier wel lastig door gemaakt.

Daar bestaat een oplossing voor. Met sterke midoffice software creëer je een neutraal speelveld waar jij en je klant digitaal informatie naartoe kunnen sturen om dit vervolgens moeiteloos in je eigen systemen te verwerken.

Met een midoffice moeiteloos urenregistratie gedigitaliseerd uitwisselen

Vanaf het moment dat een flexkracht uren draait, worden deze geregistreerd en uiteindelijk verwerkt. Jouw klanten kiezen zelf een systeem voor urenregistratie, waardoor je al snel met verschillende bestandsvormen te maken krijgt. In de praktijk betekent dit dat veel uitzendbureaus de uren handmatig in hun eigen systeem moeten overzetten. Niet de meest plezierige klus. Bovendien kost het veel tijd en vergroot dit de kans op fouten. De juiste midoffice koppeling vertaalt de verschillende bestandsvormen waarin uren worden geleverd, zodat deze moeiteloos door jouw backoffice kunnen worden verwerkt.

Contracten uitwisselen met een midoffice

Het opstellen en verwerken van contracten is voor uitzendbureaus dagelijkse kost. Midoffice software kan interne ondersteuning bieden bij de digitale verwerking van contracten, ook als hiervoor al front- en backoffice oplossingen in gebruik zijn. Bovendien kan je met de juiste midoffice software een unieke dienst aanbieden. Met een koppeling tussen de systemen van jou en je klant, kunnen contracten direct in de backoffice van de klant verwerkt worden.

FlexForceMonkey biedt de ideale midoffice

Veel bestaande softwareoplossingen dwingen uitzendbureaus om uitzonderingen te maken in hun proces. Als je met grote klanten wilt samenwerken, lijkt het soms alsof er geen andere optie is. Met het platform van FlexForceMonkey werk je als uitzendbureau makkelijk samen met meerdere klanten zonder handmatig uren en contracten te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *