Digital twin: creëer een optimale samenwerking met data pull

Digital Twin

Veel bedrijven maken gebruik van meerdere softwareoplossingen om hun processen te optimaliseren. Hoewel we graag bedrijven aanmoedigen om digitaliseren en automatisering te ontdekken, heeft dit soms onbedoelde negatieve effecten op ketenpartners. Hun software kan de data uit jouw nieuwe proces niet verwerken, waardoor de samenwerking allesbehalve soepel verloopt. De oplossing: een digital twin. Door een digital twin te creëren geef je ketenpartners de mogelijkheid om via een data pull-methode te werken.

In een eerder blog hebben we de mogelijkheden van een digital supply chain twin toegelicht. In dit blog wordt de digital twin van het inhuurproces nogmaals kort toegelicht, onderzoeken we wat een data pull methode betekent en hoe je dit kan gebruiken om optimale samenwerking te realiseren.

De digital twin en data pull methode zijn tijdens het webinar: Met data naar een perfecte match op inhuurfacturen voorbijgekomen. Kijk het hele webinar via deze link.

Ontdek de digital twin van het inhuurproces

Een digital twin is van origine een digitale kopie van een fysiek object of proces dat in real-time kan worden aangepast. Dat is een breed begrip. Voor deze blog beperken we ons tot een digitale kopie van het end-to-end inhuurproces.

Hiermee kan je alle afdelingen binnen jouw bedrijf inzicht geven in het volledige inhuurproces. Door de digital twin kijkt iedereen naar dezelfde waarheid, waardoor er minder fouten worden gemaakt en minder communicatie nodig is. Processen kunnen bovendien geautomatiseerd worden.

Daarnaast geeft een digital twin je de mogelijkheid veranderingen digitaal te testen. Je kan onderdelen van het proces aanpassen en toekomstige scenario’s onderzoeken zonder het proces te verstoren.

Van process push naar data pull

Procesoptimalisatie betekent in veel gevallen de introductie van een nieuwe werkwijze en dat heeft invloed op de samenwerking met ketenpartners. Deze process push-methode zorgt binnen inhuur op een zeker moment voor frustraties bij ketenpartners. Zij hebben moeite met het vinden van aansluiting op de nieuwe processen en systemen van klanten.

Vergis je niet: dit betekent niet gelijk dat je de verkeerde keuze hebben gemaakt door te digitaliseren. Maar, in veel gevallen stellen bedrijven wel prioriteit aan het verbeteren van de eigen processen, zonder het effect op samenwerkingen te overwegen. Hierdoor forceren zij leveranciers van uitzendkrachten om uitzonderingen in hun proces te maken.

Data pull: data uit de cloud

Met een data pull-methode is het voor ketenpartners mogelijk om data die voor hun proces nodig is uit de cloud te halen. Als jouw bedrijf informatie digitaal beschikbaar stelt, wordt de samenwerking voor ketenpartners dus veel prettiger. Zij kunnen jouw data makkelijk verwerken in hun eigen systemen.

Voordat je data kan delen met ketenpartners via een data pull-methode moet de relevante data binnen jouw eigen proces worden verzameld. Daarom is het van belang dat jouw proces minstens een 3-way match op facturen hanteert.

Hoe maak je data pull mogelijk met een digital twin?

Een digital twin van je inhuurproces maakt dus een digitale kopie van jouw processen en daarmee de data die in dit proces voorbijkomt. Door relevante data van de twin beschikbaar te maken voor ketenpartners werk je samen naar een data pull-methode.

Binnen flexibele inhuur kan je denken aan de uitwisseling van uren en contracten. Deze data zijn nodig om een inhuurovereenkomst in stand te houden en te controleren. Als jouw proces een 3-way match op facturen hanteert worden uren en contracten ergens binnen jouw proces digitaal opgeslagen. Met een digital twin maak je die uren en contracten beschikbaar voor ketenpartners en kunnen zij deze via data-pull importeren.

Dit is natuurlijk niet zomaar gerealiseerd en het zal waarschijnlijk nog even duren voordat een data pull-methode de norm is. Toch is samenwerking via een digital twin enorm efficiënt, zeker als meerdere partijen in de keten gebruik maken van een twin. Zij kunnen dan vrijwel geheel automatisch en foutloos data uitwisselen.

Een digital twin voor jouw inhuurproces

Een digital twin inzetten voor optimale samenwerking in de inhuurketen klinkt wellicht nog ver weg. Zeker als jij de eerste bent van jouw ketenpartners die hierin investeert. Profiteren zij dan van jouw investering? Ja, als jij besluit om je digital twin in te zetten om data uit te wisselen zullen ketenpartners je dankbaar zijn.

Kortom; met een digital twin sta je aan de frontlinie van digitalisering en ben je klaar voor de toekomst. Wil jij gaan voor optimale samenwerking met een digital twin van jouw inhuurprocessen? Het digitale platform van FlexForceMonkey maakt moeiteloze samenwerking mogelijk tussen opdrachtgevers en leveranciers van flexkrachten. Ga de uitdaging aan en neem contact op met FlexForceMonkey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *